Alla inlägg under september 2010

Av Sundberg - 21 september 2010 23:28


Tidigt imårse begavjag mig till övik för att spela lite golf samt träffa vår skadade arbetskamrat dr. Selin! I bilen sitter även pirogludret jamal, den spanske hingsten de la Vega samt el profesore J. Wiklund!

Vädret för dagen var av absolut sämsta kvalité då det regnade hejdlöst under hela bilfärden och det kändes ganska typiska att det ska vara så horibelt väder när vi väl bestämt oss att åka till Ö-vik.

Men det är bara att gilla läget och vi fick ett mycket varmt välkomnade på klubben av klubben pro Christian Mattfolk och klubbdirektören (namn okänt).

Vi satte oss i restaurangen och beställde varsin macka och en kopp kaffe. Tydligen tog det 4000 år att fixa en macka och vi trodde vi skulle få nån jävla nobellmiddagsmacka men det var världens simplaste smörgås och för den fick vi betala fina 55 kr. Tur att moderaterna vann valet!

Regnet höll fortfarande i sig men avtog efter några hål och det blev tillslut rätt skapligt väder. Spelet gick väl sådär och jag slutade på 79 slag men det kändes som det ändå var rätt bra eftersom man fick ha flytväst för att inte drunkna på fairway!

På hemvägen stannade vi till på vackra höga kusten och tog en mycket god hamburgare på deras eminenta restaurang.

            

Jamal passade även på att imitera matadoren i tjuren Ferdinand till allas förtjusning och ett gott skratt tog vi med oss när vi satte bilen i rullning tillbaka till Sundsvall.


Efter golfen åkte jag direkt på innebandyträning och såhär i efterhand vet jag inte om det var så smart. Jag var totalt slut i hela kroppen! Hade huvudvärk och hosta som jag nu har dragits med en längre tid och man kan väl säga att träningen gick därefter. Men min gamla tränare i hockeyn Björn Sjölund sa för många år sedan: Grabbar! Den enda anledningen till att missa en träning är om ni är på begravning... Er egen!

Och även om det var på skämt så har jag ändå kört efter det och jag kan med handen på hjärtat säga att jag aldrig missat en träning pga sjukdom de senaste 10 åren! Jag tycker helt enkelt att det är för roligt att hålla på med lagsport för att det skall vara värt att missa en träning. Kanske straffar det sig nån gång men då får vi ta itu med det då!

Och just innebandyn nu känns sjukt roligt. Fått en riktigt bra och trevlig tränare vilket känns bra! Har när jag tänker efter bara haft bra tränare i innebandyn så länge jag spelat. Falken och Hasse, Mikaelsson och Rhodin var även dom kanon och det är enligt mig 100% om jag ska tycka det vara roligt att träna! Och även om jag inte har nåt gemensamt med knappt en enda människa i laget förutom bandyn så känns det ganska bra!:) Dock inte denna träning då. Det gick som jag brukar uttrycka det: Runk!

Men som tur är kommer det fler träningar!:)


Nu ska jag hosta vidare och kanske ta en liten kvällsmacka. Det kan jag kosta på mig eftersom denna inte lär gå lös på 55 spänn!



//Signerat Sundberg

Av Sundberg - 19 september 2010 22:22


En gamal fernet, en liter whiskey och en och annan grogg stod och slog bollar på öjens ranch imårse när jag anlände nyktrare och fräshare än någonsin. Hellas som även han låg hemma och drog i snabeln på lördagskvällen klankar ändå i vanlig ordning ner på mig för att jag är nykter och för tråkig!;) Dock så drack han två öl under rundan på 5 timmar så det var ju faktiskt rätt bra gjort av han!


Spelformen var Irish Greensome och min spelpartner dagen till är var: jagheterkristianochjagärvärldensmestbakfullamännis
kawedmark. Våra motståndarlag bestod av:

Anders "jag har 8 i hcp men jag spelar som på tv" Carlsson/Peter"åsså sur då" Hällström

Hans"Nu ska jag dricka varannan helg resten av livet" Lind/ Magnus"detta är världens tråkigaste sport" Burman

Stefan"men mörda mä"Andersson/Jonas"Jag är nöjd när jag slår 100 meters snapphocks" Nylander


En helt sanslös grupp människor som tycker dricka och spela golf är det bästa som finns och det är ju fantastiskt att ha såna vänner!

Wedde som såg ut som han rökt drake hela natten startade med en kalasdrive på ettan och ett kanon rescue in på green och vips var birdien ett faktum. Sen flöt det på rätt bra hela första 9. Vi vann "ut" tävlingen otroligt förkrossande och inkasserade några poletter. Bakom oss hörde vi hela tiden tunga steg, och sura miner kunde man utskilja från de redan sargade ansiktena.

Andra 9 bjöd på lite sämre spel men det räckte ändå för att ta hem totalen i tävlingen.


Ett stort tack till tävlingledaren Hellas samt till min spelpartner som jag hoppas i skrivande stund återhämtat sig och inte ligger i respirator.

Givetvis skall alla övriga motståndare oxå ha ett tack. Det blir inte trevligare än så här!



//Signerat Sundberg

Av Sundberg - 19 september 2010 19:59


Hudiksvall blev numret för stort för NSK när bortalaget besegrades med 7-4 i premiärmatchen i Div-1 B, efter periodsiffrorna (2-1, 4-2, 1-1)


Att detta skulle bli en tuff och svår match för Njurunda visste vi allihopa då Hudiksvall är en av favoriterna till seriesegern.

Att Hudik på försäsongen mött lite vassare motstånd än Njurunda syntes ganska tydligt och tidigt då bortalaget hade svårt att hänga med från början.

1-0 kom också rättvist efter 5.08 in i första perioden efter att det virrat till sig lite i Njurundas egna zon. Men efter 8 minuters spel fick Njurunda chansen i spel 5-4 då Njurundafostrade Johannes Westring fick två minuters utvisning för interference. Emil Svelander får fritt skottläge i slottet och via ribban kvitterar till 1-1. Emil som enligt sig själv haft stolpe/ribba ut hela karriären kanske äntligen hittat rätt!:)

Tyvärr för NSKs del gör HHC mål igen bara efter dryga minuten. Denna gång ett vackert mål från "Dallas" Dahlberg, ursprungligen från Kramfors. 1-2 är också periodsiffrorna när lagen går till periodvila, en kanske välbehövlig sådan?


Andra perioden börjar på absolut sämsta bedrövliga sätt för NSK när Hudiksvall gör både 3, 4 och 5-1 inom loppet av 1.52 Det rådde rena rama kaoset i NSKs försvarspel och man bytte i helt fel lägen vilket resulterade i frilägen både en och två gånger om. Detta kändes riktigt tråkigt då jag ändå tycker NSK var med i matchen första perioden men nu blev det istället rejäl uppförsbacke.

Njurunda lyckas dock reducera genom Gustav Håkansson innan Hudik åter utökar sin ledning, nu till 6-2 och det kändes lite som orken började tryta hos bortalaget.

Men efter en vunnen tekning i anfallszon, (en av få) så skapar man några fina lägen och pucken når tillslut fram till Niclas Lundberg som från sin backposition smäller in 3-6 vilket blir resultatet efter andra perioden.


I tredje perioden sker en lite matchbildsförändring och NSKs blir det lag som för spelet och får också utdelning och kontakt. Nyförvärvet från Kovland "Totte" Erixon, tar ett varv runt målburen och lirkar in pucken via köksvägen. NSK hade även två riktigt bra chanser att göra 5-6 då Totte och Svelander hade varsit jätteläge med 5 min kvar att spela. Men istället blev det Hudiksvall som punkterade matchen med 3 minuter kvar att spela och man vinner matchen välförtjänt och tar första steget mot Allettan.



Spontant så här efter matchen tycker jag att Hudik är lite för bra helt enkelt. Man gör absolut inte lika många enkla misstag och spelar lite smartare än NSK denna afton. Men Njurunda bjuder som sagt Hudiksvall på en hel del mål då man går bort sig märkligt många gånger och lämnar frilägen och 2-1 ett par gånger per period. Men det är många nya spelare och nya formationer skall spelas ihop vilket givetvis tar tid men lite för mycket billiga mål blev det. Hudiksvall hade även ganska lätt att sa sig fram längs korridorerna då jag tycker NSKs försvar spelar alldeles för chansartat och stöter mot anfallande puckförare. Ofta blev det en lätt kroppsfint och sen var man förbi. Jag tycker absolut det är rätt att försöka bryta högt upp i banan men man måste göra det på ett sätt så man inte går bort sig totalt om man blir lurad.

Anfallsspelet var stundtals ganska bra tycker jag och man skapar några bra chanser de anfall man lyckas få lite snurr nere i Hudiks zon. Men mot ett så här pass bra motstånd gäller det att ta vara på alla lägen man får vilket inte riktigt skedde ikväll.

I PP finns det en tanke, det såg man ganska tydligt. Men lite för mycket burskydd för min smak. Absolut bra ibland men ska man göra det 3,4 gånger i PP går tiden ganska fort. I modern hockey vänder man spel snabbt och man gör det tidigt.

Men fortsatt träning och det lär bli rätt mycket bättre!:)


Men jag tycker det ändå ser bra ut. Man spelar som sagt stundtals jämt med Hudiksvall och jag tror att detta Njurunda kommer bli bättre och bättre ju längre säsongen går vilket blir raka motsatsen från ifjol då man falerade totalt efter halva säsongen. Men nu blickar vi framåt, vi blickar mot onsdag då Östersund tas emot hemma i Garden!


Extra beröm idag delar jag ut till Svelander som förövrigt även blev matchens lirare. Till Douglas för rejält och bra backspel, Anton Schön för två ass och hårt jobb samt till Totte för lite delikatesser här och där!:)


      



//Signerat Sundberg

Av Sundberg - 17 september 2010 23:55


Tin Cup


Filmen handlar om en gammal misslyckad golfpro där öl, strippor och betting på vilken fluga som dör först är vardagen för Roy McAvoy från Texas.

Detta är en film som förmodligen inte toppar listan över världens bästa filmer på Imdb men som för mig är bland det bästa jag vet. Jag har sett filmen 100 gånger och då överdriver jag inte. Jag har folk som kan intyga det men jag tycker den fortfarande är lika bra. Jag har alltid varit svag för idrottslegender även om det är på film och just denna har etsat sig fast i min hjärna och får mig paralyserade under 2 timmar. Inför varje golftävling i mina lite yngre år somnade jag alltid till denna film som någon slags mental uppladdning och jag önskade att jag precis som "Tin Cup" skulle bli sådär odödlig som han bli i filmen. Få vandra upp på 18e green i US Open och ta emot publikens jubel även fast man precis begått sitt livs största misstag. Få bli ihågkommen för någon extra ordinär idrottslig prestation då en hel värld i flera årtionden vid speciella tidpunkter tar just min prestation på tal.

Nu blev jag inget golfproffs och kommer förmodligen inte skapa några större idrottsliga rubriker i någon annan idrott heller men jag tror fortfarande jag vill vara han som folk kommer att prata om, om 100 år. Frågan är bara vad jag ska göra för att nå dit!:P

Får ta en funderare på de!!

  

Alla som spelar golf tycker jag iaf kan se filmen. Många har säkert gjort det men gör det igen då!



Nu är det fest i grannlägenheten hör ja. Dags att få igen lite efter allt man ställt till med. Men undertecknads minsta problem är att somna trots ljud så det bör inte vara några större problem.

Imårgon om vädret tillåter väntas golf Med Jögga och Carro men just nu ser prognosen ganska bitter ut eftersom det skall regna hejdlöst under hela dagen. Men dom har haft fel förr så jag sätter min tro till de goda!


Nu ska jag slå igen ögonen och stänga av datorn som just nu håller på att brinna upp! Kanske Lars Ohly vill låna min datorfläkt för lite elektricitet tillverkning. Lär kunna avskaffa varenda vattenfall och kärnkraftverk så som min dator beter sig nu.



//Signerat Sundberg

Av Sundberg - 17 september 2010 12:43
Det här inlägget är lösenordsskyddat.
Lösenord:  
Av Sundberg - 16 september 2010 22:51


Tröttare än någonsin i benen ligger jag i sängen och kollar på politikdebatt ikväll igen. Nyss hemkommen från kvällens innebandyträning som så vackert startade med 80 st upphopp första 15 minuterna. Resten av träningen kändes som en lång plåga i kroppen men det kanske lönar sig om några veckor att man tränar lite!:)

Efter träningen tillhör det ju att man duschar vilket spelarna i mitt lag inte riktigt verkat förstå ännu. Jag tycker det är halv grejen med att hålla på med en lagsport. sitta och sega och surra i omklädningsrummet, men tydligen är jag nästan ensam om det. Tyvärr verkar det som personalen har stängt av varmvattnet i duschen inne på herrarnas så undertecknad fick helt enkelt ta sin träningsväska och luffsa över till damernas betydligt fräschare lokaler. Vattnet var varmt och golvet var inte gulfärgat av gammalt urin som inne på herrarnas, där lägga en pizza ligger nära till hands varje gång man träder in i duschen.

Efter ett par tryck på duschen och händerna dragits genom håret ett par gånger slår jag upp ögonen då någon säger: Hej! jag svara: Det var varmare vatten här! och hon småskrattade och gick vidare.

Det är såna här gånger man blir riktigt less då damen som kom in hade ett utseende ganska likt denna person.

  


Född med otur vare ja...




//Signerat Sundberg

Av Sundberg - 15 september 2010 22:15

Jag tror snart jag börjar hata mig själv eftersom jag tycker det faktiskt är en smula intressant att läsa och lyssna på politiska åsikter. Jag är fortfarande inte för eller emot något speciellt parti och jag kan fortfarande inte säga namnet på en enda minister i Sverige. Men det är mest roligt att läsa och lyssna på debatter och vad som är rätt och vad som är fel.


Varför jag kom in på detta idag igen är för att det kom in två stycken damer av den äldre sorten idag på jobbet varav den ena såg ut som ett sönderrökt fnask från forna sovjet och det spred sig kalla kårar genom min kropp. Dessa damer var från Handelsanställdas förbund och försökte få oss att gå med i det. Jag som tidigare varit med och sett hur världelöst det är lyssnade inte allt för mycket på vad dom hade att säga.

Men sen kom vi in på politik och dom var ärkesossar á la grande ut i fingerspetsarna. Och jag säger inte att det är något dåligt, men Jögga som inte heller han röstat i hela sitt liv började argumentera lite med dessa och jag trodde ett litet tag att vapen skulle dras och blodbad var att vänta. Vad som sades orkar jag inte gå in på men de där kvinnorna påminner mig om en sekt eller frikyrklig rörelse och jag blir fan rädd. Dom är precis som jehovasvraken som brukar knacka på min dörr tidiga söndagsmornar och fråga om jag är religiös när utandningsluften jag möter dem med är av finaste vodka doft. Dom försöker få mig att tro att gud bor i mitt hus och att alla människor är goda och bla bla bla. Men det enda dom får mig att tro på är hur fruktansvärt rädd jag är för dom. Hjärntvättade och insnöade.. Precis som damerna på jobbet.


Men förmodligen hade jag reagerat på samma sätt om det varit en moderat, en från centerpartiet eller sverigedemokraterna. Alla verkar vara så färgade att det är helt omöjligt att föra en vettig diskussion.

Men jag då.. ska jag rösta? Rött eller blått? med 100% säkerhet röstar jag inte alls. Jag kan fortfarande för lite. Men kanske till nästa val. Det enda jag är helt säker på är att jag inte kan rösta rött men det beror inte på deras politik utan mer på Mona Sahlin.

Man kan inte ha en kvinna med samma frisyr som Per Gessle som styr landet. Det går bara inte.

 



  


Denna jämnförelse är hämtat från rekatochklart bara så ni vet.



Nu ska jag se om Zlatan sparkat ner några medspelare under matchen. Hörde han gjort två mål iaf.



//Signerat Sundberg

Av Sundberg - 8 september 2010 23:32


Sundberg bjuder nu in hela världens befolkning till tävlingen "Vilket lag vinner SM guld säsongen 10/11"


Ta och rösta på bloggen, skriv en kommentar med ditt namn och din röst och du har chansen att vinna en flaska av ett sämre årgångsvin.


Ni har fram tills premiärmatchen mellan AIK och Linköping den 15/9 att rösta.


Come on!


//Signerat Sundberg

Presentation


Det är så jag säger det...

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6 7 8
9
10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21 22 23
24
25 26
27
28 29
30
<<< September 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards