Alla inlägg den 22 september 2010

Av Sundberg - 22 september 2010 21:54


Det blev vinst med 7-6 för NSK i hemmapremiären efter straffdrama mot Östersund. 6-6 efter fulltid och sudden med periodsiffrorna (3-1, 3-3, 0-2, 0,0)


Östersund kom till Njurunda med en storseger i bagaget. 14-2 mot Örnsköldsvik i premiären och man kunde på förhand tänka sig att detta skulle bli en tuff match för hemmalaget. Njurunda kom till spel utan skadade backarna Alfred Lindgren och Douglas Selander som båda är borta pga käkskada. Även skridskostarka Ricki Berg och Niklas Åhlund saknades i kvällens match men NSK startade i ett hejdlöst tempo och skaffade sig redan efter knappa en minuts spel överläge då Totte Erixon snappar upp sin egen retur och gör 1-0. NSK fortsätter att trumma på och 2-0 kommer några minuter senare från Svante Broströms klubba efter en briljant framspelning av Anton Schön. Östersund har förtillfället inget att säga till om i spelet. Hemmalaget pressar på och spelar riktigt bra ishockey med både fart och finnes och 3-0 kommer mycket välförtjänt när Emil Svelander retfullt flippar upp pucken i krysset när han kommer fri med Östersunds målvakt.

Tyvärr för NSKs del gör bortalaget mål bara minuten efter men första perioden slutar ändå i 3-1 ledning för Njurunda men i min mening är det lite i underkant och Östersund skall nog vara glada att matchen inte redan är avgjord.


Andra perioden börjar precis lika bra som den första och NSK är det lag som för spelet och bjuder hemmapubliken på attraktiv ishockey. Powerplay spelet verkar redan ha blivit bättre från förra matchen och man lirar stundtals riktigt bra vilket även hörs från kommentarer på läktaren. 4-1 kommer även det som ett brev på posten och helt rättvist då Gurra Håkansson vispar in pucken efter att först varit inblandad i en lite trasslig situation bakom målet. Här kändes det som att matchen låg helt i NSKs ägo men trots det är det Östersund som gör nästa mål och går upp till 2-4. Bara två minuter senare får NSK chansen att spela PP igen och man gör det bra. Patrik Westergren prickskjuter in 5-2 assisterade av Daniel Back som enligt mig är planens bästa spelare för dagen.

I denna stund då matchuret stod på 32.49 händer något med NSKs spel. Man börjar tappa orken lite och Östersund tar mer och mer över spelet och kommer även göra två mål innan andra perioden är till ända. NSK fick även dom in en till puck i denna målrika period och denna gången kom det från Jesper Karlsson klubba, fint framspelad av Erixon. Ställningen efter två perioder skrivs till 6-4 och det skulle komma att bli en spännande tredje period.


I sista perioden har Njurunda inte mycket att säga till om. Orken verkar ha tagit slut hos hemmalaget och man vinner inte många närkamper och dueller. Östersund gör med tio minuter kvar 5-6 och när det återstår 3 minuters spel får man också in kvitteringspucken och 6-6 är ett faktum. Njurunda gick ganska tidigt ner på folk och kanske straffade det sig lite.. Trött ben var det och man ska vara glad att man kommer undan med 6-6. För med bara 1½ minuter kvar har Östersund ett skott i ribban vilket förmodligen hade avgjort matchen. Men det blir suddendeath som slutar 0-0 efter rätt nervöst spel från båda lagen och straffar skulle komma att avgöra. 


Här blir det bara ett mål och det kommer i den sjätte och sista straffen på en riktigt delikatess från Niclas Lundberg där han grundlurar Johan Berge i Östersundskassen. 2 poäng till hemmalaget och sett till hur matchen utvecklade sig ska man vara rätt så nöjd tycker jag!

Ser man till spelet första halvan av matchen fanns det bara ett lag på planen och NSK hade mycket väl kunnat leda med ett par mål till och redan avgjort matchen. Men pucken ska i mål och ibland hjälps det inte hur bra man än spelar. 


Men jag tycker hela laget förtjänar beröm en dag som denna. Spelet från första perioden ska man verkligen försöka ta med sig i nästkommande matcher då man lirar pucken på ett väldigt bra sätt och hjälper varandra över hela banan. Extra beröm tycker jag Daniel Back och Niclas Lundberg förtjänar! Även Jeppe Karlsson tycker jag krigar på bra och får göra ett mål och ett ass i kvällen match!


Anfallsmässigt tycker jag alla femmorna skötte sig bra och fick bra snurr på Östersunds försvar. Kommer till många kvalitativa avslut och kul att se att PP spelet funkade bättre, i alla fall i de två första perioderna.

Defensivt sätt tycker jag Svelanders femma hade det lite stökigt i egen zon då man inte riktigt gör sitt jobb, utan gör varandras istället och då blir det emellanåt lite virrigt runt den egna kassen. Annars tycker jag det var rätt bra och man bjuder inte motståndet på så mycket som man gjorde i matchen mot Hudiksvall.


Nu har man mött två av de förhandstippade favoritlagen så nu ska det bli intressant att se hur man hanterar matcher där man kommer som favorit. Jag tror det kommer går bra, jag tycker det ser ut att vara sjukt bra go i laget och om Lasse och Björn får alla att glida runt med samma leende som Kallberg ständigt har, ja då kommer det komma många poäng i den här serien tror jag!


      





//Signerat Sundberg

Presentation


Det är så jag säger det...

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6 7 8
9
10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21 22 23
24
25 26
27
28 29
30
<<< September 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards