Alla inlägg den 19 september 2010

Av Sundberg - 19 september 2010 22:22


En gamal fernet, en liter whiskey och en och annan grogg stod och slog bollar på öjens ranch imårse när jag anlände nyktrare och fräshare än någonsin. Hellas som även han låg hemma och drog i snabeln på lördagskvällen klankar ändå i vanlig ordning ner på mig för att jag är nykter och för tråkig!;) Dock så drack han två öl under rundan på 5 timmar så det var ju faktiskt rätt bra gjort av han!


Spelformen var Irish Greensome och min spelpartner dagen till är var: jagheterkristianochjagärvärldensmestbakfullamännis
kawedmark. Våra motståndarlag bestod av:

Anders "jag har 8 i hcp men jag spelar som på tv" Carlsson/Peter"åsså sur då" Hällström

Hans"Nu ska jag dricka varannan helg resten av livet" Lind/ Magnus"detta är världens tråkigaste sport" Burman

Stefan"men mörda mä"Andersson/Jonas"Jag är nöjd när jag slår 100 meters snapphocks" Nylander


En helt sanslös grupp människor som tycker dricka och spela golf är det bästa som finns och det är ju fantastiskt att ha såna vänner!

Wedde som såg ut som han rökt drake hela natten startade med en kalasdrive på ettan och ett kanon rescue in på green och vips var birdien ett faktum. Sen flöt det på rätt bra hela första 9. Vi vann "ut" tävlingen otroligt förkrossande och inkasserade några poletter. Bakom oss hörde vi hela tiden tunga steg, och sura miner kunde man utskilja från de redan sargade ansiktena.

Andra 9 bjöd på lite sämre spel men det räckte ändå för att ta hem totalen i tävlingen.


Ett stort tack till tävlingledaren Hellas samt till min spelpartner som jag hoppas i skrivande stund återhämtat sig och inte ligger i respirator.

Givetvis skall alla övriga motståndare oxå ha ett tack. Det blir inte trevligare än så här!



//Signerat Sundberg

Av Sundberg - 19 september 2010 19:59


Hudiksvall blev numret för stort för NSK när bortalaget besegrades med 7-4 i premiärmatchen i Div-1 B, efter periodsiffrorna (2-1, 4-2, 1-1)


Att detta skulle bli en tuff och svår match för Njurunda visste vi allihopa då Hudiksvall är en av favoriterna till seriesegern.

Att Hudik på försäsongen mött lite vassare motstånd än Njurunda syntes ganska tydligt och tidigt då bortalaget hade svårt att hänga med från början.

1-0 kom också rättvist efter 5.08 in i första perioden efter att det virrat till sig lite i Njurundas egna zon. Men efter 8 minuters spel fick Njurunda chansen i spel 5-4 då Njurundafostrade Johannes Westring fick två minuters utvisning för interference. Emil Svelander får fritt skottläge i slottet och via ribban kvitterar till 1-1. Emil som enligt sig själv haft stolpe/ribba ut hela karriären kanske äntligen hittat rätt!:)

Tyvärr för NSKs del gör HHC mål igen bara efter dryga minuten. Denna gång ett vackert mål från "Dallas" Dahlberg, ursprungligen från Kramfors. 1-2 är också periodsiffrorna när lagen går till periodvila, en kanske välbehövlig sådan?


Andra perioden börjar på absolut sämsta bedrövliga sätt för NSK när Hudiksvall gör både 3, 4 och 5-1 inom loppet av 1.52 Det rådde rena rama kaoset i NSKs försvarspel och man bytte i helt fel lägen vilket resulterade i frilägen både en och två gånger om. Detta kändes riktigt tråkigt då jag ändå tycker NSK var med i matchen första perioden men nu blev det istället rejäl uppförsbacke.

Njurunda lyckas dock reducera genom Gustav Håkansson innan Hudik åter utökar sin ledning, nu till 6-2 och det kändes lite som orken började tryta hos bortalaget.

Men efter en vunnen tekning i anfallszon, (en av få) så skapar man några fina lägen och pucken når tillslut fram till Niclas Lundberg som från sin backposition smäller in 3-6 vilket blir resultatet efter andra perioden.


I tredje perioden sker en lite matchbildsförändring och NSKs blir det lag som för spelet och får också utdelning och kontakt. Nyförvärvet från Kovland "Totte" Erixon, tar ett varv runt målburen och lirkar in pucken via köksvägen. NSK hade även två riktigt bra chanser att göra 5-6 då Totte och Svelander hade varsit jätteläge med 5 min kvar att spela. Men istället blev det Hudiksvall som punkterade matchen med 3 minuter kvar att spela och man vinner matchen välförtjänt och tar första steget mot Allettan.



Spontant så här efter matchen tycker jag att Hudik är lite för bra helt enkelt. Man gör absolut inte lika många enkla misstag och spelar lite smartare än NSK denna afton. Men Njurunda bjuder som sagt Hudiksvall på en hel del mål då man går bort sig märkligt många gånger och lämnar frilägen och 2-1 ett par gånger per period. Men det är många nya spelare och nya formationer skall spelas ihop vilket givetvis tar tid men lite för mycket billiga mål blev det. Hudiksvall hade även ganska lätt att sa sig fram längs korridorerna då jag tycker NSKs försvar spelar alldeles för chansartat och stöter mot anfallande puckförare. Ofta blev det en lätt kroppsfint och sen var man förbi. Jag tycker absolut det är rätt att försöka bryta högt upp i banan men man måste göra det på ett sätt så man inte går bort sig totalt om man blir lurad.

Anfallsspelet var stundtals ganska bra tycker jag och man skapar några bra chanser de anfall man lyckas få lite snurr nere i Hudiks zon. Men mot ett så här pass bra motstånd gäller det att ta vara på alla lägen man får vilket inte riktigt skedde ikväll.

I PP finns det en tanke, det såg man ganska tydligt. Men lite för mycket burskydd för min smak. Absolut bra ibland men ska man göra det 3,4 gånger i PP går tiden ganska fort. I modern hockey vänder man spel snabbt och man gör det tidigt.

Men fortsatt träning och det lär bli rätt mycket bättre!:)


Men jag tycker det ändå ser bra ut. Man spelar som sagt stundtals jämt med Hudiksvall och jag tror att detta Njurunda kommer bli bättre och bättre ju längre säsongen går vilket blir raka motsatsen från ifjol då man falerade totalt efter halva säsongen. Men nu blickar vi framåt, vi blickar mot onsdag då Östersund tas emot hemma i Garden!


Extra beröm idag delar jag ut till Svelander som förövrigt även blev matchens lirare. Till Douglas för rejält och bra backspel, Anton Schön för två ass och hårt jobb samt till Totte för lite delikatesser här och där!:)


      



//Signerat Sundberg

Presentation


Det är så jag säger det...

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6 7 8
9
10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21 22 23
24
25 26
27
28 29
30
<<< September 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards