Alla inlägg under januari 2010

Av Sundberg - 25 januari 2010 23:00


Ja då har det gått några dagar sedan den sista groggen draks men jag lovar att jag skulle åka dit i en nykterhetskontroll, tyyyp!

Asså jag är riksbakis fortfarande! Bra de! myckethö....


Haft hockeyträning ikväll och vi provade en ny övning som grabbarna in kört förut. En rätt svår men bra övning som dom till min ändå stora förvåning klarade ganska så bra. Det var roligt!:)


Annars har jag inte gjort mycket idag. Varit en stund med Simon, pratat lite i telefon och varit en sväng till pappa och bytt bil. Det är typ allt. Men känns som det var tillräckligt för nu är jag dyng trött och ska nog sova alldeles snart. Tänkte se klart filmen the ninth gate som iaf har startat mycket bra och Håkansson sa att det var grym och då brukar det vara så.



Annars har jag sett att Foppa är tillbaka på isen igen. Ser lite trasslig ut men hoppas han kommer igång. Har ju planerat in mitt liv efter OS och då vill jag att han ska vara med. Dock tur att matcherna går mitt i natten så slipper det störa jobbet iaf. Iof så stör det inte så mkt alls kom jag på, man kanske kan vara lite trött på morgonen men det får man ta.

OS är den viktigaste enskillda händelsen vart fjärde år och det ända som kan stoppa mig från att se något som jag verkligen vill se är en begravning.. Min egen.




//Signerat Sundberg

Av Sundberg - 25 januari 2010 10:51



Hade jag inte varit ledig idag hade jag vart tvungen att byta bort passet för jag är fortfarande död efter vad som har varit en fantastisk vecka i fjällen.

Tror vi tar det från början men jag vet att jag inte kommer kunna allt i kronlogisk ordning för jag har ingen anining på vilken dag saker och ting hände.



Söndag för en veckan sedans stod det tio st på min parkering redo att lämna Njurunda för trevligheter i vemdalen. Packningen skulle man kunna trott vara för en resa resten av livet men det blir mycket när man är många verkar det som:P

Startuppställningen på denna resa var den som följer.

Jag, Svampen, Oggy, Macke, Douglas, Hoa, Edin, Vicky, Hanna, Linnea plus Emma och Emma som valde att åka upp några dagar senare pga skolan.


Resan upp gick bra och alla kom upp välbehållna och till utsatt tid. Stugan som vi på bilder hade förtstått vara rätt så fin var överbra! Oerhört snygg och lagomt perfekt. Det ändå som oroad mig var hur den skulle se ut efter en vecka med oss...


Första kvällen bjöd på kalasfylla precis som planerat men jag tror att vi va det ända i Vemdalen som förhuvudtaget tänkte på alkohol den kvällen. Men vi var oroväckande peppad så det var liksom ingen mening att att ens försöka kämpa emot.

På morgonen dagen därpå går Svampen runt och väcker folk vid halv 9 tiden och skulle upp och kröka. Vi hade ju trots allt fått sovit 5 timmar så det var väl lika bra det kanske. Svampen drack 11 öl innan kl 12 på förmiddagen och sedan vart det sibylla där han beställde 400 grams skrov!:D HAHAHA!! Äre lite de?

Svampen var förövrigt oroväckande rolig de tre första dagarna och han avlossade citat efter citat som är värda att dokumteras i bibeln typ. "Gör som Jesus, följ Svampen"


Hoppar vi till onsdag så åkte jag och Simon och hämtade Emma och Emma på förmiddagen och var vi pepp när vi kom upp så var det ingenting för vad dessa damer var! Såg att jag hade fått sms typ kl 3 på natten om att dom måste dricka spirit , tyyyyp! Fruktansvärt kul!

Dom startade oxå direkt, kl 11 på morgonen men för vissa tror jag det gick lite för fort och kvällen blev nog lite tidigare än beräknat men va fan. Det kom ju fler dagar!:D


Torsdag blev det första slalomdagen men jag Edin och Douglas hade varit ute på en längdskidstur på tisdagen oxå, tror jag det var iaf. Men det var riktigt roligt att åka i backen och det ända felet var att jag hade klätt mig lite kallt, för det blåste något kopiöst på toppen. Men det bblev iaf några timmars skön åkning innan det ja, jag behöver väl antagligen inte säga vad som hände på kvällen. Det var samma sak varje kväll :D


Dock var det en grej som var tråkig med resan och det var att Simon fick åka hem pga av smärtor i magen :/ Det var fruktansvärt tråkigt både för han och för oss. För han hade varit en riktigt entertainer det frösta tre dagarna och skrattade så mycket att magmusklerna avled. Men Förstår att han åkte hem eftersom det inte gick att vara i stugan på kvällstid om man inte var med och partade. Det var inte direkt lungt och skönt om man säger så.

Men som tur var så tog Macke över showen som underhållar och gjorde fredagen till en orgi av skratt!:D

Det blev även slalom denna dag oxå och jag hade bättre kläder så då var det roligare:P


Lördagen blev extremt lugn och vi åt tacos och bara myste och kolla på film. Ingen hade så mycket ork till annat och desutom så skulle vi ju upp och städa dagen därpå. Undertecknad föll i sömn som nummer två efter Oggy som somnade 8. jag tror jag höll ut till 11 men sen var det godnatt.


Det finns mycket mer saker att berätta givetvis. Men vissa saker som hände i Vemdalen måste stanna i Vemdalen!:P


Hemfärden var en enda lång plåga och ögonen fick verkligen kämpa. Men vi kom hem och jag tänkte att nu måste jag väl ändå sova. Nä jag åker till Svampen och skrattar och en sak till...

Vi bokade ny stuga i Hassela!:D



Normalt de? Knappast!

Nu blire vita veckor!






//Signerat Sundberg

Av Sundberg - 17 januari 2010 09:31



God morgon! :)



Av någon märklig anledning har jag 3 dagar i rad vaknat exakt på minuten samma tid, exakt 09.28 32 minuter innan det är meningen att klockan skall väcka mig.

Men just idag är det nog lika bäst att jag vaknar lite tidigare. Har en del saker till att packa innan det vid 12 snåret bli avresa mot Vemdalen.



Igår spelades det innebandymatch som var den sista innan det det nu blir ny serie.

Sundsvall City Ungdom stod som motståndare och vi vann faktiskt med 7-5 efter faktiskt en helt okej match. Även själv gick det betydlig bättre än föregående match och jag noterades för 1+1 i protokollet och 4-0 i +- statistiken.  Det ändå som var tråkigt var att klubban gick av och att jag typ bröt stortån! ja sa typ...



När jag tittade på telefonen nu när jag vaknade hade jag fått sånt fint sms av min äldsta och bästa vän att jag blev varm i hela kroppen. Även om det är skrivet kl 04,28 en fredag kväll så är det med perfekt stavning och meningsbyggnad vilket tyder på att han ändå var ganska klar i huvudet :)

Både han och jag vet att vi tycker oerhört mycket om varandra men det är väldigt roligt att bli påmind om det, eller påmind kanske är fel ordval men det är roligt att få höra det.

För när allting kommer om kring så är det ändå vänskapen som är det viktigaste, tillsammans med familjen givetvis. Och jag har alltid älskat att jag har många kompisar den inersta ringen i min vänskapskrets pryds av personer som alltid ställer upp och som alltid finns där precis som en familj. Och i mitten av alltihop som en kärna och hörnsten i livet har jag Calan, så äre bara.


Många byter sina kompisar och kanske helt tappar kontakten med dom även om de bor i samma stad. Jag har haft samma umgängeskrets så länge jag kan komma ihåg, det ända som hänt är att den blivit större och starkare och ja.. Jag skulle begå ett brott om jag klagar över det.




//Signerat Sundberg

Av Sundberg - 15 januari 2010 21:39



Efter onsdagens nederlag mot Övik hade publiken och och antagligen spelarna förhoppningar om denna match mot Sollefteå skulle blir betydligt bättre. Nu missade jag första perioden men att dömma av resultat 1-3 antar jag att det inte var sådan stor förbättring. Njurunda tog  ändå ledningen med 1-0 men tappade till 1-3 innan det var dags för pausvila.


Tidigt i andra perioden reducerade Robban Engström till 2-3 efter ett solonummer av Jeppe Karlsson som resulterade in en retur som Robban slog in och man var nästan ikapp, dock bara för ett ögonblick. 2-4 kommer efter en bytesmiss från hemmalaget. Efter målet tycker jag ändå Njurunda spelade helt okej ungefär fram tills halva perioden var spelad. Man fick på lite press på Sollefteå försvaret och skapade några farliga målchanser, dock utan utdelning. Sedan händer det något och NSK faller tillbaka lite till spelat man hade förra matchen med mycket felpass och markeringsmissar som resulterar i mängder med 2-1, 3-2 lägen för Sollefteå. Och trots att Smorre i kassen spelar rätt okej så orkar han tillsut inte stå emot och 2-5 kommer i just ett 2-1 läge. Vad som är lite oroväckande och tråkigt är att moståndarna allt som oftast får ta både andra och tredje returen på skotten och då blir det tillslut mål och det känns ganska onödigt. Målvaktens uppgift är att ta första skottet och sedan är det upp till medspelarna att se till att man får undan spelarna/pucken från farligt område. Men det lyckas inte Njurunda med för tillfället och på så vis kommer lite onödiga mål till.


I tredje perioden tänds dock ett litet hopp när NSK återigen reducerar till 3-5 via ett mycket vackert mål av Emil Svelander där förarbetet av Steven och Anton Schön höll riktigt hög klass.

Men återigen gör Sollefteå mål bara några sekunder senare och matchen känns avgjord.

Tråkigt tycker jag när man ändå visar stundtals att man kan lira riktigt bra men det är på tok för sällan för tillfället.

Men det är bara att träna på och gnugga vidare och få tillbaka lite sjävlförtroende så tror jag nog det kan bli lite vinster innan säsongen är till ända.



Noterbart från denna match var att Svelander fick göra sitt första mål i serien. Roligt för honom!:)

Smott gör efter förutsättningarna ändå en helt okej match trots 6 insläppta baljor. Men det är försvarsspelet som återigen är för trassligt.

Tycker också att Anton Schön kom in och gjorde det riktigt bra!



Mot nya mål nu!




//Signerat Sundberg

Av Sundberg - 15 januari 2010 11:42



God förmiddag!



2000 kr till han som lagade bilen och en tusenlapp till på mat och bensin sitter jag nu och skär mig i handlederna på jobbet. Är det roligt att göra av med pengar när man inte har några? Som tur är har jag en del skulder att kräva in så finns inte dessa på mitt konto inom en snar framtid känner jag en hel del torpeder som älskar att driva in stålar!:P


Bara två dagar nu tills det blir fjällresa och det ska bli oerhört roligt och jag hoppas bara vädret för lite tur med sig. Mycket saker ska inhandlas och jag hoppas bara vi får plats i bilarna med alla packning och så. Men får väl anlita nån arkitekt som kan pussla ihop det hela.


Nu ska jag jobba gott folk!



//Signerat Sundberg

Av Sundberg - 13 januari 2010 21:31



Efter en uddamålsförlust senast uppe i Härnösand borde NSK varit rejält revanchsugna i kvällens hemmamatch mot ÖSK, men ja....


NSK inledde matchen bra och tog ledningen med 1-0 genom Pontus Winstén redan efter 4 minuters spel. Njurunda fortsatte sedan att spela rätt så bra första perioden och gick till pausvila med 1-0 efter en period som även innehöll en hel del utvisningar.


Andra perioden började på sämst möjliga vis då ÖSK kvitterar på friläge redan efter 3 minuter efter en mycket vacker nedtagning av ÖSK forwarden. Sedan följer en period som kort och gott gick i kaosets tecken. Fanns förhuvutaget inte tillstymmelse till spel i Njurundalaget och puckarna ramlade retfullt in bakom en förtvivlad Johan Smott i Njurunda kassen.

Framförallt så är det i försvarsspelet det falerar och då menar jag absolut inte bara backarna, utan hela laget. Det spela alldeles för nonchalant och tafatt i egen zon och även när NSK vinner pucken ser backen som har pucken tre ryggar som sticker rakt upp i banan och det blir i princip omöjligt att göra något vettigt.

Några få byten sticker första linan upp och skapar några farligheter men i det stora hela en kastrofperiod och slutar med underläge 1-4 inför tredje perioden.


Här tändes dock hoppet för ett ögonblick då Jesper Karlsson gör 2-4, men bytet efter gör ÖSK tyvärr mål igen. Men NSK ger sig inte, näskommade byte slår Per Kallberg in pucken det ser ut att kunna bli match av det hela.

Men tyvärr räckte in Njurunda alls till denna afton och ÖSK viner tillslut med 7-4 och tredje perioden var även den en orgi i dåligt spel, personliga misstag och utvisningar.


Tyvärr är det något som inte stämmer i Njurundalägret och det fina spel som NSK visade upp i början av säsogen verkar vara som bortblåst. Givetvis finns det ljusglimtar då och då och så även denna match. Men det känns som en del självförtroende är borta och man inte riktigt litar varandra. Man åker runt och gör någon annas jobb och det är då det uppstår kaos, då framförallt i egen zon.


Men nu har jag inte sett så många matcher mot slutet och kanske har det sett bättre ut då men just idag var det inte specielt bra. Men nya tag på fredag då nästa hemmamatch går av stapeln.



Se till att träna bra och tagga upp ordentlig tills dess nu för då tror i alla fall jag på en seger!




//Signerat Sundberg

Av Sundberg - 12 januari 2010 23:22



God kväll mitt herrskap!



Nyss hemkommen från innebandyträning och nu med 3 mackor och en kopp tea har jag slagit mig till ro i soffan. Tror dock bara att det blir en snabbvisit här innan det blir sängdags. Är trots mycket sömn ganska trött idag och lite halv deppig och jag vet inte varför. Kan vara för att jag lagat bilen för ca 6000 på en månad eller för att vi förlorade innebandymatchen helgen eller för att bara stör på mig på att jag åkte buss fram och tillbaka till jobbet. Eller så kanske det är något helt annat, dock inget jag orkar lägga energi på att funder ut.

Snart blire fjällen det ska blir skönt/kul att komma iväg lite.


På jobbet idag var det rätt så kul då det hade kommit lite varor som vi fick sysslesätta oss med i några timmar. Och dagarna går fruktansvärt mycket fortare då, vilket ju inte direkt är en nackdel :)


Jag börjar 12 alla dagar denna veckan men jag tänkte försöka kliva upp tidigare än 11 imårn och hinna göra lite saker som jag inte orkar göra när jag kommer hem kl 11 på kvällarna.


Träningen ikväll var väl ingen av de bättre men ingen av de sämre heller kan man väl säga. Tråkigt bara att vissa personer bara verkar dyka upp när det är match och aldrig på träningar.. Dom kanske har sin skäl för det jag vet inte men det känns lite trist. Sen visar vissa totalt genomrutten respekt och kliver av träningar för att det går dåligt och av andra tragiska anledningar. Sånt bör inte accpeteras oavsett ålder eller division. Man tränar träningen ut, för klivar man av så förstör man ju för alla andra men det verkar vissa ha svårt att förstå.

Själv så går det otroligt dåligt för tillfället och det är nåt som inte stämmer, kan ha något med den okända lessheten som jag nämde några stycken upp...


Nu ska jag sova och imårn väntar jobb och sedan A-lags match på NSK!



God natt!





//Signerat Sundberg

Av Sundberg - 10 januari 2010 19:42



Ingen som inte redan kände henne visste vem hon var och vi som gick i samma klass som henne trodde hon nog kunde gå ganska långt inom fotbollen, men nu göra Anna Holmlund succé inom skicross och har blivit ett medaljhopp i OS!


Jag minns klart och tydligt idrottlektionerna då vi spelade någon typ av bollsport och hon faktiskt var rätt bra. men framförallt var hon fysiskt sätt otroligt bra och tacklade ner oss killar hur lätt som helst och därför trodde jag att hon nog kunde blir riktigt bra inom fotboll men ja det var då de...


Nu kan man läsa att sportbladet gör EXTRA EXTRA repotage på första sidan om Sundsvallstjejen och plötsligt vet hela Sverige vem hon är :D

Det är sjukt vad fort det kan gå egentligen och Anna har väl bara sysslar med detta i två år eller nåt. Ringde typ landlagstränaren och frågade om hon fick börja. Nu var ju inte hon helt grön på skidor utan var faktiskt ganska duktig även i alpina grenar men absolut inte på den nivå hon befinner sig nu, nämligen i världstoppen!


Men det är bara att gratulera Anna till framgångarna och hoppas krashen nu senaste inte är så allvarlig, för det ska bli väldigt roligt att följa henne i OS! Fattar ni?? OS!:D

Är det OStort de?


Lycka till!



//Signerat Sundberg

Presentation


Det är så jag säger det...

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28 29 30 31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards