Alla inlägg den 31 januari 2010

Av Sundberg - 31 januari 2010 19:53


Efter 4 raka förluster i fortsättningsserien tog ikväll Njurunda emot Härnösand hemma i Modin & Zetterberg hallen och att döma av kommentarerna från förra matchen så hade Njurunda i alla fall spelat upp sig lite och kanske kunde det komma en vändning idag.


Men Härnösand ville annat och tog tidigt ledningen med både ett och 2-0 där båda målen kom i numerärt överläge.

Dock han Njurunda med att både reducera och kvittera innan Härnösand fick det där så psykologiskt viktiga 3-2 målet alldeles innan periodvila och även det kom i.. just precis powerplay.


I andra perioden tycker jag NSK spelar rätt så bra. Man har mycket puck och spelar skapligt i PP dock utan att göra mål. Men trots spelövertag är det ändå Härnösand som gör både 4-2 och 5-2 innan perioden är till ända. Och det var jäkligt synd det för NSK var på gång lite. Men man kommer tyvärr inte riktigt till några extrema farligheter utan hamnar ganska ofta ute i hörnen och blir fast. Ser man till AIK så kom dom i snabba kontringar och pass, pass, skott, mål. Sånt skulle jag vilja se mer av från NSK sida.


I tredje perioden tänds hoppet igen då Gustav Håkansson gör 3-5 på pass från Jesper karlsson och även 4-5 kommer direkt på tekning i PP av Tomas Nilsson och det är NSK som jobbar stenhårt för en kvittering och får bra chanser. Framförallt genom Steven som två gånger om är fri med AIKs målvakt men tyvärr utan resultat. Istället är det Härnösand som gör matchen sista mål och fastställer slutresultatet till 6-4 och förlustsviten fortsätter tyvärr för Njurundalaget som nu är 5 matcher lång.



Synd tycker jag, att NSK inte får vinna den här matchen. För ikväll var det första matchen på länge som det fanns lite vilja och lite tanke i spelet. Och jag tror att en seger här hade grävt upp en hel del självförtroende i de annars deppiga ansiktena. Och som en röst i omkl. sa: Detta var första matchen på länge man inte vill gå hem och skära sig i handlederna, nu kunde man faktiskta stanna kvar och titta.

Och även andra spelar tyckte att NSK faktiskt gjorde en rätt bra match men att pucken inte riktigt trillar in. Och kanske är det en del individuella misstag som återigen är orsaken till några kassar bakåt.


Det mest positiva från denna match är iaf att det fanns vilja i spelet och att PP fungerade bättre än på länge. Inte för att man kanske fick så mycket utdelning, men nu kom man lätt i zon och i alla fall fick chansen att ställa upp och spela.

Ska jag nämna någon som utmärkte sig lite så tycker jag Steven transporterade upp pucken på gammalt fint sätt igen vid ett flertal tillfällen. Orken tog slut mot slutet kanske men annars bra. Även Gurra tycker jag hittade tillbaka lite till det där grovjobbandet som var så vidrigt bra i början av säsongen. Även Jesper karlsson som stod för 1+2 ikväll!:)



Tyvärr börjar det lukta kval för Red Bulls nu men än finns det poäng att spela för!





//Signerat Sundberg

Presentation


Det är så jag säger det...

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28 29 30 31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards