Alla inlägg den 13 januari 2010

Av Sundberg - 13 januari 2010 21:31



Efter en uddamålsförlust senast uppe i Härnösand borde NSK varit rejält revanchsugna i kvällens hemmamatch mot ÖSK, men ja....


NSK inledde matchen bra och tog ledningen med 1-0 genom Pontus Winstén redan efter 4 minuters spel. Njurunda fortsatte sedan att spela rätt så bra första perioden och gick till pausvila med 1-0 efter en period som även innehöll en hel del utvisningar.


Andra perioden började på sämst möjliga vis då ÖSK kvitterar på friläge redan efter 3 minuter efter en mycket vacker nedtagning av ÖSK forwarden. Sedan följer en period som kort och gott gick i kaosets tecken. Fanns förhuvutaget inte tillstymmelse till spel i Njurundalaget och puckarna ramlade retfullt in bakom en förtvivlad Johan Smott i Njurunda kassen.

Framförallt så är det i försvarsspelet det falerar och då menar jag absolut inte bara backarna, utan hela laget. Det spela alldeles för nonchalant och tafatt i egen zon och även när NSK vinner pucken ser backen som har pucken tre ryggar som sticker rakt upp i banan och det blir i princip omöjligt att göra något vettigt.

Några få byten sticker första linan upp och skapar några farligheter men i det stora hela en kastrofperiod och slutar med underläge 1-4 inför tredje perioden.


Här tändes dock hoppet för ett ögonblick då Jesper Karlsson gör 2-4, men bytet efter gör ÖSK tyvärr mål igen. Men NSK ger sig inte, näskommade byte slår Per Kallberg in pucken det ser ut att kunna bli match av det hela.

Men tyvärr räckte in Njurunda alls till denna afton och ÖSK viner tillslut med 7-4 och tredje perioden var även den en orgi i dåligt spel, personliga misstag och utvisningar.


Tyvärr är det något som inte stämmer i Njurundalägret och det fina spel som NSK visade upp i början av säsogen verkar vara som bortblåst. Givetvis finns det ljusglimtar då och då och så även denna match. Men det känns som en del självförtroende är borta och man inte riktigt litar varandra. Man åker runt och gör någon annas jobb och det är då det uppstår kaos, då framförallt i egen zon.


Men nu har jag inte sett så många matcher mot slutet och kanske har det sett bättre ut då men just idag var det inte specielt bra. Men nya tag på fredag då nästa hemmamatch går av stapeln.



Se till att träna bra och tagga upp ordentlig tills dess nu för då tror i alla fall jag på en seger!




//Signerat Sundberg

Presentation


Det är så jag säger det...

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28 29 30 31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards