Alla inlägg den 11 februari 2010

Av Sundberg - 11 februari 2010 08:48



Det är något som är fel i Njurundalägret. Det behöver man inte vara raketforskare för att förstå, det räcker med att ta en titt i tabellen. igår kväll kom sjunde raka förlusten, denna gången mot ett dåligt spelande ÖSK HK.



Eftersom jag återigen missade första perioden så blev det till att fråga sig runt lite hur det såg ut och svaren var rätt lika. Bedrövligt, dåligt, som vanligt, många misstag och Smott var grym. Det är ungefär så det brukar låta och denna första period var inget undantag tydligen. Gästerna gick till pausvila med med ledning 1-0 och att döma av snacket så är det NSK som ska vara mest nöjda med det.


När andra perioden drar igång undrar jag om alla ljugit för mig, för ÖSK stod bara still och Njurunda kändes mycket större och starkare. Man får visserligen en hel del powerplay som hjälper till att pressa ner ÖSK men jag tycker det fanns belägg för det även under spelet 5-5. Vad som däremot är bedrövligt är att Njurunda hade så många 5-3 och 5-4 lägen i andra perioden att matchen ska bara avgjord. Istället står det 1-2 när andra perioden är till ända. Njurundas mål kom genom Alexander Håkansson på pass från Per kallberg. Och den assisten får jag nog lov att säga att det är årets delikates vad gäller passning.

Men tyvärr så gör ju även ÖSK mål denna period och det kändes väldigt onödigt när man bara mäktade med att skjuta 3 skott.


I tredje perioden tycker jag mig se att Njurunda återigen faller tillbaka i det där "jagvägrarvaraförstpåpucken" spelet. Man känns frånvarande på något sätt och det fina spelet från andra perioden är som bortblåst. Första passningarna är under all kritik och man måste få säga att det är backproblem i NSK. Här tvingas tillslut Lasse och Björn gå ner på 2 backpar vilket var helt rätt men det är synd att det ska behövas. Men egentligen kanske det är fel att bara hänga ut backarna här, jag vet inte. För försvarsspelet i egen zon är ju så dåligt att det måste vara en fröjd för motståndarna att möta NSK just nu. Man har inte koll på någonting i princip och det är även så ÖSK för göra sitt 3-1 mål som också blir det sista, man snurrade upp NSK försvaret så alla ramlade omkull och sen sköt man in pucken.

NSK trycker visserligen på mot slutminuterna men det räcker inte denna kväll heller, tyvärr.


Plus idag ger jag till Kallberg, Åhlund, Jeppe som jag tycker jobbar på bra matchen igenom. För sitt sätt att vilja vara konstruktiv får Douglas även beröm. Även om det kanske inte alltid går eller är det rätt så vill han göra något vettigt med pucken. Inte bara slå sarg ut. Det skall belönas! Några kilon till och närkamperna kommer bli också bli roligare!


Till nästa match är det andra perren som NSK ska ta med sig. För där syns och känns det att det finns där. Man spelar ju riktigt riktigt bra stundtals och det gäller att hitta den rätta känslan och få vinna någon match innan kvalet drar igång. För då tror jag nog att det kan gå vägen. Jag tycker mig också höra att det trots många förluster är ganska bra stämning hon grabbarna. Björn och Lasse kommer in med lite nya röster och bryter mönstret lite vilket jag också tror jag kan vara bra.




Mot nya mål!





//Signerat Sundberg

Presentation


Det är så jag säger det...

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11 12 13
14
15 16 17 18
19
20
21
22 23 24 25
26
27
28
<<< Februari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards