Alla inlägg under oktober 2009

Av Sundberg - 11 oktober 2009 17:12



Mitt i all fotbollsbedrövelse passde vi ju på att fira Svampen igår också:D Det blev en riktigt härlig tillställning men mycket trevligt folk och mycket trevlig dryck. Middagen som det bjöds på höll absoluta toppklass och var en nödvändig faktor för att överleva kvällen.

Vi höll på ganska länge och jag tror klockan var närmare halv 4 innan jag, Dockan och Emma lämnade huset för sängen.

Var det varmt när vi gick hem då?:S -200 måste det ju minst varit. Sjukt tragiskt att det ska behöva vara minusgrader...


Men jag tackar för en bra kväll, ingen nämnd ingen glömd!


Idag har det inte blivit mycket gjort kan jag lova. En skrov på BG är det mest ansträngande och så får det även förbli. Soffan blir nog ett populärt ställa för kvällen.


Nu har jag dock ett projekt som jag ska ta tag i, men det kräver ingen fysisk ansträngning utan här gäller det att låta fantasin flöda..


//Signerat Sundberg


Av Sundberg - 11 oktober 2009 14:09



Det blev tyst... händerna mot aniktet och huvudet mellan knäna och tomheten var total. Man förstod att allt var över.

Efter 93 minuter blåser domaren på Parken av matchen med en signal som förkunnade att Danmark förpassat Sverige bort från VM slutspelet och det får väl kanske ses som en av det enskilda mest tragiska händelserna det senaste decenniet. För vad kan vara viktigare än det svenska fotbollslandslaget?


Men vad gick snett då?

Egentligen kan man säga att det är Zlatans fel. Hade han spelat så bra som han gjorde igår i alla matcher så hade vi inte behövt hamnat i denna situation. Men det är om vi ska vara väldigt personangripsdömande.

Jag tar hellre hela kollektivet. Allt börjar med att lagerbäck borde sparkats för 10 år sedan då sverige ett tag vägrade anfalla. Då borde man gjort någon förändrring.

Men om vi ser till matchen igår så började vi ju faktiskt ganska optimistiskt, men sen vet jag inte vad som hände. Vi spelade så sjukt destruktivt och helt utan press, varken i anfall eller försvar och det såg ut som vi inte ville vinna bollen. Sen har vi för dåliga yttermittfältare. Elm borde byts ut efter 20 min och Holmén borde inte ens startat, inte heller Micke Nilsson som inte håller någon vidare klass. Egentligen tar det emot att säga detta, men det var bara Zlatan som var bra igår. För en gångs skulle jobbade han hårt och var delaktig i spelet. Han vann många dueller men sen blev det tyvärr inte så mycket mer. Han och Henke var för ensamma där upp, ingen som fyllde på, ingen som ville göra mål.

Sen gör han ju en mycket vacker klack till Henke när vi tror att sverige tagit ledningen men tyvärr var Larsson avvinkad för offside och samma sak inträffade några min senare igen och man trodde inte det var sant.

Sen gör danskarna istället 1-0 på ett skitskott utanför straffområdet som Isaksson måste ta. Men så är fotbollen, hård och orättvis!

Men sen gör Sverige för dåligt försök för att kvittera. Man byter in spelare med 2 min kvar av matchen, fel att göra det direkt efter målet? Dom får fan skita i att värma upp.

Men kontentan av detta blir väl att vi helt enkelt inte är bättre än så här och då ska vi inte spela VM. Vi är som alltid sämst när det gäller och det är så fruktasvärt tråkigt.



Egentligen har jag ingen lust att skriva så mycket om detta men något var det tvunget att bli. Men detta känns egentligen ganska overkligt och folk säger: "men det är ju bara idrott" Ja men dåså!



6/9-2008 Albanien-Sverige 0-0

Bra...



Vi hörs!



//Signerat Sundberg

Av Sundberg - 10 oktober 2009 11:43



Ikväll smäller det! Matchen som aftonbladet snackat upp som om det gällde livet. Men det gäller ju så mycket mer än bara det! Det gäller fotbolls VM!


Danmark tar emot Sverige hemma på Parken i Köpenhamn i vad som kommer att bli en mycket avgörande match för Sveriges framtida VM planer. Tar man inte poäng är det kört, så enkelt är det!

Alla använder ordet ödesmatch men jag hatar det ordet mer än något annat eftersom det används i varje match som förhuvutaget spelas i alla idrotter. Slut skriv det i tidningarna, tycker det är dags att komma på något nytt nu!


Matchen


Sverige har sagt att vi ska inta Parken, äga parken, krossa Danmark och danskarna säger samma sak. Men båda lagen vet att det inte kommer bli så. Det kommer bli som vanligt. Fysisk fotboll, och matchen kommer med all sannorlikhet att vara jämn ända in i slutet. Kryss är det naturliga resultatet men Sverige "måste" ju vinna och jag hoppas att jag har fel denna gång och att inte matchen blir som den alltid blir utan istället full fart frammåt från Sveriges sida. Zlatan har lovat att han ska avgöra i första halvlek, gör det då!

Startelvan lär inte bjuda på några överaskningar. Henke bredvid Zlatan och sen det vanliga ni vet. Danskarna har sitt klart och båda lagen känner varandra utan och innan så några taktiska drag lär inte vara att räkna med.

Det som talar för Sverige är att danskarna inte behöver vinna, men jag tror ändå dom inte viker ner sig i ett "derby" på hemmaplan, då vore det skammligt.


Tippar jag med hjärna slutar matchen 1-1 och tippar jag med hjärtat så vinner Sverige med 2-1 efter att Kimpa dragit in en frispark i den 82 minuten.


Men vi får se hur det går, 21.45 har vi svaret och då hoppas jag att jag har anledning att svepa en grogg i glädjetårar och inte av anledning till att vi missat chansen till var fjärde års viktigaste händelse!


Må de goda segra!




//Signerat Sundberg

Av Sundberg - 10 oktober 2009 11:21



God Förmiddag!


Jag vill börja med att gratulera Matilda som fyller 20 år idag!:D Tänk vad tiden går fort, tycker det var nyss hon sprang runt på läktaren på NSK och hade brotningsmatcher med oss grabbar där vi allt som oftast fick stryk. Det var nu ca 7 år sedan och mycket har hänt sedan dess men hon är ändå Matilda och fyller år idag:D


Igår fyllde Jossan 17 och de är inte heller fy skam:D Även om 17 just är en ålder som inte innbär så mkt förmåner, men dock ett steg närmare 18:P haha:P Men ett stort grattis ska du iaf ha:D


I torsdags fyllde Simon 18 och det skall firas ikväll, vilket jag ser ohyggligt mycket fram emot.

När jag nämde det för Tess så sa hon: vaa, Simon Ludvigsson, han den lilla, eller ja han den jättestora fast lilla, a du fattar vad jag menar. Fyller han 18:O Shit vad det går undan!:P

Ja snart sitter vi rullstol...


Tessan då.. :) Jo hon hade ju ett välkommen hem party igår och det var så himla kul att träffa henne igen. Utan att överdriva eller få det att låta fjantigt så har hon något speciellt som får mig att bli glad. Hon sprider sådan otrolig glädje runt omkring sig som gör att man måste le eller skratta:D Men hon hade haft det jätte bra over there och hade mycket roliga bilder och fina minnen som hon visade.

Hur som helst så är det skönt at ha henne på rätt sida atlanten igen!:)

Givetvis var Linnea och Amanda där och jag fick äntligen svar på vilka dårar till tjejer det var som ringde och sjöng för mig mitt i natten här om veckan:D vilka sjuka människor!:P Linnea erkände att det var en del alkohol inblandat den kvällen vilket inte dirr var någon skräll!:P



Nu har jag drabbats av evighetshunger... Typiskt!




//Signerat Sundberg

Av Sundberg - 8 oktober 2009 22:15



God kväll!



Ännu en dag är till ändå och nu väntar för mig, tre dagars ledighet vilket skall bli mycket skönt!

Denna dag har vartit väldigt trevlig men också tråkig på sitt sätt...


Började med en squashmatch mot Jörgen imårse vid halv 9 snåret och även idag blev det förlust för de goda men jag närmade mig och nästa gång skall nog ett set kunna gripas tror ja!:P

På jobbet var min personalchef på besök och även om huvudanledningen var tråkig så var det väldigt kul att träffa honom! Det är inte så ofta tyvärr. Och han hade nästa bara gott att säga om hur butiken såg ut och han var väldigt nöjd tror ja:D Det gör alla plågotimmar med damtrasan och vikandes av kläder lite roligare när man får beröm för det!:)

Däremot så var anledningen till att han kom upp ett möte med mig och en representant från facket. Beslutet blev att jag sägs upp från och med 17 okt och det var väl inte lika kul. Men som facksnubben sa: Ingen som är hos oss är ju dum och jag förstår så klart varför det blev såhär. Men det är ju likförbannat lika trist. Och eftersom jag är en lite känslomänniska så är jag inte mest less över att sluta jobbet utan mer av att lämna kolegorna som jag trivs väldigt bra med. Men det är så livet är!


Nog om det!


Imorgon kommer Tess hem från sitt år i USA och det ska bli oerhört trevligt att träffa henne igen:D

Tänk att ett år har gått... Sjukt de!



Just nu har jag inget roligt att skriva om så jag kanske återkommer senare ikväll:P


Jag tar en cider och skämms lite..



åååh jag fattar alltihop!



//Signerat Sundberg

Av Sundberg - 6 oktober 2009 22:57



Tisdagkväll och regnet öser ner från en mycket mörk och dyster himmel. Man kan väl utan att överdriva säga att det känns ganska så trist..

Vart tog alla vackra höstdagar vägen? De där då färgade löv faller ner från träden och solen lyser klart och en ljummen värme tar oss genom dagarna? Inte har dom hittat hit år iaf. Men det kanske inte är för sent.. Jag hoppas dom kommer. Jag orkar inte byta vinterdäck imårn och bära mössa på väg till jobbet, det är för tidigt för det!


Jag hoppas desutom att det inte blir minusgrader inatt för då kommer jag få det väldigt svår tatt ta mig till jobbet. Köra på isvägar är inte riktigt sommardäckens starka sida!:P



Annars hade varit en ohyggligt tråkig dag. Knappt en enda kund under hela dagen och dagarna blir bara längre och längre, känns det iaf som. Men antar att det bara är att vänja sig och hålla ut den tid man nu blir kvar. Har möte med facket och personalchefen på tors och då får jagh väl kanske reda på lite om vad som händer, för just nu vet jag egentligen inget alls.


Kvällen fortsatte sedan med träning och framåt halv 11 tiden blev det en liten lättar form av middag. Men jag åt iaf!


Däremot så hade jag och Jörgen en squashmatch imårse innan jobbet och det var däremot jävligt kul. Även om mitt spel inte höll någon vidare klass, vilket inte är så konstigt efter 10 års frånvarande från spelet. Men jag fick dyngstryk med setsiffrorna. 15-10, 15-8, 15-7. Men jag hoppas att jag skärper till mig till nästa gång och tar om inte revanch åtminstonde lite fler poäng.



Nu ska jag sova helt enkelt!




//Signerat Sundberg

Av Sundberg - 6 oktober 2009 08:00



I går spelades två mycket dramatiska fotbollsmatcher som både kan ha varit väldigt avgörande för guldstriden i Allsvenskan och eventuella avancemang till Allsvenskan. Gais och Blåvitt bjöd på ett fartfyllt derby på Gamla Ullevi medans Gif tog emot Syrianska hemma på Norporten Arena.


Båda matcherna visades på TV och jag valde att se Giffarna och deras vilda jakt på att nå en allsvenska plats. Första halvleken var riktigt trist och dålig och jag ångrade mitt val av match. Men andra halvleken blev riktigt spännande. Syrianska gjorde 1-2 i den 83e minuten och giffarna såg ut att gå mot en snöplig förlust när det gällde som allra mest. Men med 3 minuter kvar av ordinarie tid skickar gif försvaret upp en långboll mot syrianskas straffområde som Wallerstedt lyckas skarva till Cristian Brink som i sin tur mycket skickligt skarvar bollen vidare till Aziz Corr Nyang som nickar bollen i mål bakom den förtvivlade syrianska målvakten. Nu är det ju normalt att båda lagen brukar vara nöjda med med ett oavgjort resultat men inte i denna match. Syrianska går genast till anfall och skapar ett riktigt bra läge som tyvärr en rutten mottagning förstör. Istället är det Giffarna som får sista ordet. På övertid, i en mycket tilltrasslad situation når bollen på något vis Jonas Wallerstedt som i en misstänkt offside situation skickar bollen i mål och skickar giffarna ett steg närmare en Allsvensk plats.

Det var inget skönlir, men det är inte riktigt gifs mellodi. Kämpavilja och hjärta avgjorde denna match och som så många gånger förr kommer avgörande målet alldeles i slutskedet av matchen.



Göteborgsdebyt då..

Det såg länge ut att sluta oavgjort på gamla ullevi men med i princip matchen sista spark petar Stefan Selakovic in bollen och ett vilj jubel bryter ut från ett fullsatt ullevi. Tyvärr såg jag som sagt inte denna match men enligt fotbollskväll var det en fantastisk match att skåda och det ser ut att bli en rafflande slutspurt i årets allsvenska. Det bör stå mellan Gnaget och Blåvitt och jag hoppas att det blir en helt avglörande match i sista omgången då Göteborg tar emot, just precis AIK!



//Signerat Sundberg

Av Sundberg - 4 oktober 2009 15:24



Fråga mig inte varför, men av någon anledning så blev Vlad Tepes, mer känd under namnet Dracula det stora samtalsämnet när 4 grabbar satt och käkade pizza kl 03.00 i natt. Men mycket hade hänt innan dess...



En ledig lördag med en följande söndag som inte innefattar jobb brukar i regel medföra dryck av det lite starkare slaget, och givetvis gjorde jag inget avvikande denna helg.

Personalfest stod på schemat och vi började med lite förfriskningar hemma i Bunkern framför en Premier Leauge match mellan ManU och Sunderland. När klockan slog 20.20 stod en taxi untanför som skulle ta oss till All Star som ersätter Olearys som stadens sportkrog. Ett mycket vackert ställe, nytt och fräsht var det och mycket folk hade hittat dit. Vi slog oss ner vid ett förbeställt bord och beställde in kvällen middag. För mig bestod den av rejält bankad biff med pommes och bea och det får med beröm godkänt. Där blev vi sittandes under några drinkar och taktiker som man är hade man självklart glömt pengarna hemma så betala kunde man inte göra. Försökte med en springnota på sista drinken men Jörgen åkte på att betala den.. Typiskt!

Sedan tog tyvärr kvällen slut för hälften av sällskapet trots att klockan inte ens passerat 12 vilket är lite tråkigt, men dom hade säkert sina anledningar. Jag och Jörgen drog iaf vidare och landade på Oscar där det till en början var relatvit dött. Men efter 30 min så var det fullt drag och en samling av opålitliga legender hade gjort entré. Vi slog oss ner vid ett bord och surrade skit några timmar inna Jörgen gick hem och jag drog vidare för att möta upp Håkansson, Calan och Martinsson på Stadshuset. Tydligen skulle dom ha hutlösa 100 kr i Entréavgift även fast bara en timme återstod av kvällen. Jag svarade med ett okeeeeej.. Och sen gick jag in, givetvis utan att betala!

Martinez stötte jag ihop med det första jag gjorde och han var mer än lagomt dragen. Men dock i brukligt skick för att bjuda på ett glas i baren, ett glas som blev kvällens sista.


03.00 lämnade vi stadshuset och begav oss ner mot Navets sorgliga Pizzeria där samtalen om Vlad Tepes tog sin början.

Varför man förhuvudtaget kommer på att tänka på honom kl 03 en lördagkväll är ju fruktansvärt sinnessjukt. Det borde ju finnas några andra saker som bör kunna vara lite intressantare men dock inte denna kväll:P

Allt började med att vi pratade om farliga personer som man känner/känt och jag och calan har en gemensam skräckperson från soledetiden. Utan att överdriva så var han nog världens farligate person redan vid 10 års ålder. Så fort man tittade på honom vill man dö direkt eftersom man visste att annars skulle han döda mig. Det fanns många historier att berätta och jag väljer att inte berätta någon alls då jag fortfarande är livrädd för denna människa som vi numera jämnför med självaste Dracula. Tänk om han skulle få nys om vad jag skriver och tycker om honom.

Gud bevare mig isåfall!



//Signerat Sundberg

Presentation


Det är så jag säger det...

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27 28 29
30
31
<<< Oktober 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards