Alla inlägg under oktober 2009

Av Sundberg - 20 oktober 2009 10:34



Hur kan mannen som begåvats med guds handleder hamna i den finska hockeyligan?

Hur kan det ens tillåtats av regeringen?


Han fick sparken från sin ryska klubb innan serien ens han börja pga av laget sökte en tung och fysisk spelare. Då kan man undra hur man scoutar i KHL. Tung är han kanske, men har han någonsin utdelat en enda tackling eller ens klivit in i en enda närkamp?

Rysska ligan må vara en liga med bra spelare men allt runtomkring är ju rent ut sagt ett stort skämt. Det har hänt att lag som varit på bortamatcher inte har kommit hem för att klubben glömt bort att beställa plan till hemresan. Dom tillbringar nätter i nedlagda krigslägenheter innan vissa matcher och då kan man undra om det är bra uppladdning och man kan framförallt undra varför "Linkan" så gärna vill tillbaka dit igen. Lockar pengarna så mycket? Aa kanske..


Nu har dock fjolårets poängkung från elitserien gjort klart med ett match för match kontrakt som han vilken dag osm helst tydligen kan bryta, vilket även det låter mycket märkligt. Men någonstans måste det ju gått väldigt fel för Fredrik Bremberg. Det är bara att beklaga att trollgubben från Västertälje hamnar i en finsk klubb som ligger sist i serien istället för i en klubb värld hans kapacitet. Djurågrden hade väl inte råd, det är väl iaf vad man kan hoppas på. Även om tränare kan hata folk som inte ens vet vart den egan zonen ligger måste man ibland bortse från det när man gör 2 poäng varje match. Det kan iaf jag tycka!


I NHL blev det tyvärr bara 8 matcher och det är egentligen också lite märkligt. Men kanske var det svårare för lirare på den tiden. För nu har ju spelare som Niklas Bäckström lekstuga där borta och han är ju inte heller något fysisk fenomen som tacklar sönder motståndarna.


Men vi kan väl hoppas på att Bremberg kommer på bättre tankar än Finska Jokerit eller något randomlag i KHL. Men kanske är det inte pengarna som lockar... det kanske är spriten?


Men jag håller fast vid hoppet om en comeback i DIF tröjan

- In magic hands i trust




//Signerat Sundberg 

Av Sundberg - 18 oktober 2009 23:20


Jag känner att jag måste i...



varför hörde jag den låten just precis på tvn?

Senaste jag hörde den var på Gotland för sisådär 7 år sedan då Ulf Hamrin och en hel skolklass satt stirrade på solnedgången en vacker försommarkväll.


Det finns en film från den resan! Någon som har den?

ge mig!




Vill tacka mamma för en fantastisk laxmiddag också!:) Mycket bra.

Jag har desutom en lite tanke om att att skapa en jagellerdubjuderpåmiddaglista med folk som jag känner. Då kanske man får i sig skapligt nyttig mat iaf! Så känner du att du vill bli min middagsgäst eller partner så är jag öppen för förslag!:P


Nu har jag drygat klart för ikväll!

Squash imårn bitti!




Jag säger bara... tack och hej




//Signerat Sundberg

Av Sundberg - 18 oktober 2009 21:31


Kvällens division 1 möte mellan Njurunda SK och Aik Härnösand blev en riktigt rysare där straffar tillslut fick komma att avgöra matchen. Men innan dess så hade många mål fallit från bägge lagen och det var Härnösand som började bäst.


Bortalaget tog ledningen med både 0-1 och 0-2 innan den första perioden var till ändä. Njurunda som såg ut att knappt fattat att det var match inledde oroväckande dåligt och spelglädjen och viljan från tidigare matcher var som bortblåst.

Det slarvades oerhört mycket i egen zon och passningar som borde var hur enkla som helst valdes att slås så svårt som det bara går. Backhands bakom ryggen och flippar rakt genom boxen var första periodens signum för NSKs spel.

Andra perioden var egentligen inte hellen den så mycket bättre men Njurunda lyckade i alla fall göra ett mål genom kvällens i mina ögon bästa spelare Fredric Olsson, som tillsammans med den evige duracellkaninen Gustav Håkansson, unga Svelander och Selander var de ända som kämpade och spelade efter deras förmåga. Resten får kraftigt underkänt av undertedknad. Första femman som borde gå i bräschen och var dom som för laget gjorde alla fel man kan göra och inte alls förtjänade den speltid som man fick. Efter andra perioden var ställnigen 1-4 och tror man inte på mirakel så var det dags att börja med det, för det såg inte bra ut.


I den tredje perioden tändes dock ett lite hopp då Steven och grabbarna verkat vaknat till liv och reducerade genom den samme efter 7 minuters spel. Men 5 min senare efter slarvigt försvarsspel kunde återigen AIK göra mål och satte spiken i kistan (eller).. Det var i alla fall vad Härnösand trodde, men NSK ville annorlunda.

Med 6 minuter kvar att spela får Anton Schön en vacker genomskärare av Pascal och blir fri med AIKs målvakt och i sin comeback efter lång skadefrånvaror sätter han distinkt pucken bakom Daniel Thörne i Härnösands kassen.

Och även en kritiker som jag får väl medge att första femma tog revanch på alla oss på läktaren som tvivlat. Pascal flippar in pucken från blålinjen till 4-5 och med bara 2 minuter kvar att spela av full tid sätter Stefan Jonsson 5-5 och tvingar fram en förlängning. En förlängning som blir mållös och matchen får avgöras på straffar.

Efter två straffar av AIK och en av NSK hade ännu inget mål bokförts, men sen gör Fredric Olsson vi stolpen 6-5 till Njurunda och nu såg det bra ut. Men AIKs nr 21 visade prov på fin teknik då hand grundlurade smott och kvitterade till 6 lika. I den sista straffen gör Steven inga missatag och bonuspoängen är ett faktum.


Ser man till helheten så var det ganska oförtjänt men idrott är långt ifrån rättvist. Men NSK visade ändå prov på fin moral och lyckades som sagt vända matchen och tillsut vinna den. Men det är onödigt att det ska behöva ta 2½ period innan man börjar spela hockey. Men det är ju lättare sagt än gjort och det vet vi alla, men ett bättre motstånd ikväll och det hade varit god natt efter en period.


onsdag tar Njurunda emot Hudiksvall kommer bli en tuff och svårt match. Men i garden kan allt hända... Det såg vi i kväll!




//Signerat Sundberg

Av Sundberg - 18 oktober 2009 19:20



The Bird is the word..! :D


Nu sitter jag återigen här en söndagkväll och ska försöka återberätta om helgens bravader.

Och vi gör ingen ljupdykning i detta för jag orkar helt enkelt inte men fredagen bjöd på kalas hemma hos Holmberg där vi hade mycket trevligt och spelade lite spel och lite gitarr. Kvällen fortsatte sedan på stan där det inte bjöds på någon succé... Var ärligt rätt jävla astråkigt. Vid 3 tiden tog vi en taxi hem till holmberg igen för att avrunda kvällen med lite Buzz på PS3. Och detta kom att förändra många saker. Att livet är en enda stor konspiration vet ju alla fast ingen vågar inse det och inte heller kan någon bevisa det. Men just denna fredag så försa sig spelet Buzz en aning. Det var en fråga som löd såhär: "Vilken av dessa har inte vunnit fotbolls VM?" Sen kom det lite bildalternativ upp och när bilden med den personen som ej vunnit kom upp så tröck jag och calan på... Pete Sampras, ni vet tennisspelaren. Svår fråga tänker vi och garvar men då.. Feeeeeel, Pete Sampras har tydligen vunnit fotbolls VM en gång.

Det är ju väldigt sjukt att man inte viste det men med tanke på hans ålder måste han varit med och vunnit 94 kanske. Men tyvärr så åkte USA ut gnaksa tidigt och finalen spelades ju som bekant mellan Brasilien och Italien. Och kanske var det i Brasilien Pete var med då?? Det var kanske han som egentligen var Ray? Och då kan man ju tänka att Pontus kåmark som hade täckning på Ray när Romario nickar in 1-0 mot Sverige i semifinalen inte alls hade hade täckning på Ray, det var ju sampras. Och eftersom han inte stod med i laguppstälning så skulle Brassarna blivit diskade och Sverige fått spela final mot Italien och då kankse vi vunnit den. Så egentligen kan man säga att vi vann VM-guld 94.. Om man ska dra det väldigt långt allltså!:P

Hur som helst så kan man ju inte tro på något alls längre!:p


Lördag då...


Bunkern stod som värd för kvällen förfest där Fotbollsmatcher på tv fick damerna att lämna lokalen för andra aktiviteter. Men inte dirr så man kan missa en match mellan Valencia och Barcelona! Tyvärr slutade ju denna match 0-0 vilket inte var så kul men det kunde man ju inte veta.

Invito blev nästa anhalt för kvällen där vi slöt upp med en del andra ohedeliga personer.

En P2 senare stod vi i kön till stadshuset helt ovetandes om att en legend höll till på Oscar. Peter Forsberg hade tydligen korkat upp och var på besök i Sunkans stad. Jag som varit där 4 helger i rad men just denna lördag var undertecknad inte på plats. Snacka om missrulle... Tänk att få suttit och pratat hockey med Foppa:D tråkigt de:D

Kvällen avslutades med en pizza och en promenad hem till calan där jag på i en tvåsitssoffa spenderade natten.


Nu ska jag avsluta detta inlägg och påbörja matchraporten från kvällens div 1 möte mellan Njurunda och AIK Härnösand!



//Signerat Sundberg

Av Sundberg - 15 oktober 2009 23:54



God kväll kära vänner och alla ni andra som ramlat in här på bloggen.

Vi har i skrivande stund passerat midnatt och jag befinner mig i en lägenhet någonstan i staden. Bredvid mig har jag numera två goda vänner som utgör kvällens goda sällskap, då den treje tagit en fotvandring hemmåt i den rätt så ljumma natten. Middag har averkats på Hagakrogen där det blev en kebabtalrrik och en liten afterwork dricka som jag väljer att kalla det.


Det diskuteras för tillfället vilt om dagens samhälle och hur överdrivet allt har blivit. Källsortering, klimattänkande, gi metoden och stavgång har varit hete ämnen. Även allt daltande med ungar och folk som grinar i media har varit ämnen för diskussion. Man kan väl säga att vi inte var överens på alla områden!:P

Men nog är det en skadad värld vi lever i.. Helt klart!


Annars har denna dag varit ganska så bra. Många roliga saker har jag fått höra och jag har skrattat mig genom jobbet som utan det hade blivit en mycket lång dag. Men imårn är det fredag vilket innebär sista dagen innan helg och jag är återigen ledig vilket är trevligt. festligheter väntar hemma hos Holmberg där trevlighetsgaranti alltid är ett faktum.



Nu stämplar jag ut för ikväll och jag tippar att jag vaknar med tron att jag sitter på en bänk på centralstationen i Ånge och hör Uggla vråla jag mår illa ur en så där CD walkman. Om ni kommer ihåg dom? Det var ju många år sedan. Nu kan man snart höra musik genom luften.. Allting förändras i takt med åren, men en sak har inte förändrats, och det är Vi och det är därför jag inte somnar osamns med mig själv!:)



Jag har Lasse som idol. Vem har du?




//Signerat Sundberg

Av Sundberg - 15 oktober 2009 14:08



God dag!



Klockan har precis passerat lunch och jag befinner mig på jobbet där det är väldigt lungt för tillfället.

Folket verkar att att insett att det tragiskt nog börja bli vinter och golfklubborna står numera nere i källaren bland utemöblerna. Men ja é inte bitter...


Imårse vaknade jag upp och såg som vnaligt i syne som jag numera alltid gör. Är helt övertygad om att de personer jag drömmer om finns i rummet när jag vaknar och jag måste verkligen gå fram och kolla om så är fallet. I 100 fall av 100 står dom inte där och jag blir lika besviken varje gång! Imårse trodde jag att blå/grå ögd brunett stod och tittade ut genom fönstret samtidigt som Tomas Brolin ringde på dörren och skulle säga att han precis bestämt sig för comeback!:P Men inte heller det inträffade. istället steg jag upp, gnugga ögonen och satte mig i bilen för att åka till birsta och byta till vinterdäck på bilen. 100 kr tog dom!:) dåligt pris de?? Lite bättre det än att jävlas i 10 timmar med det på egen hand.


Ikväll blire ett besök uppe på Haga hos Höglin då jag inte träffat honom sedan han återvände från sit utlandsresa:P

Ska bli intressant att höra lite historier om vad som egentligen inträffade där nere!:P



Vi få höras helt enkelt!



//Signerat Sundberg

Av Sundberg - 13 oktober 2009 22:42



Det börjar bli sent och framförallt börjar det bli kallt. Nyss hemkommen från hockeyträning och när det är kallare ute än i hallen, ja då vet man att vi har gått in i den kalla delen av året.


Idag tog jag en rejäl sovmorgon och steg inte upp förens runt 13 tiden, och då hade jag varit sovandes i bra precis 12 timmar. Somnade i soffan framför Lois&Clark strax efter midnatt och vaknade vi halv 3 på natten men orkade inte flytta mig till sängen då jag finner soffan minst lika skön att sova i. Men vid halv 7 så klev jag upp, släckte alla lampor och la mig i en kall och skön säng och sov fram till 13 ungefär då.


Pga av min långa sömn så har jag väl inte hunnit uträtta så där hemskt mycket saker, men jag har vart hos pappa och lagat lite rost på bilen och ätit en god middag iaf:)

Sen har jag skapat mig några matlådor då min ekonomi går i stöpet om jag ska äta ute varje dag, tyvärr..

Kvällen har spenderats på NSK och en mycket givande träning tycker jag vi hade. Riktigt roligt faktiskt.


Nu ska jag sova igen tror ja:P Ska spela Squash imårn innan jobbet så då måste man vara pigg och fräsh:P Åtminstonde pigg:P



Sov gott!




//Signerat Sundberg


Av Sundberg - 13 oktober 2009 17:47


"VM-brons, VM-brons, VM-brons... skrålade lyckliga svenska svenska fans långt in på morgontimmarna. Insatsen i USA var strålande och glädjen över den svenska framgången var också så klart enorm. Rapporter från Stockholm berättar om ett fyllt Sergelstorg, trots att fontänen där var sönderbadad förra söndagen. Kungsträdgårdens fontän fick isätllet agera badställa - trots ösregn i huvdstaden. I Göteborg sägs över 20 000 glada har kantat Avenyn i sommarvärmen.

Vi i sundsvall var inte sämre..."


-Johan Rylander & Leif Hjältman -94



Alla mina närmaste vänner vet att jag är en sällsynt fanatiker av fotbolls VM 94. Många hävdar dock att jag egentligen inte kommer ihåg nåt utav de utan att jag bara läst och sett filmer från den tiden. Men ni som känner mig allra bäst, då tänker jag kanske mest på min mor vet att så inte är fallet.

Troligtvis har jag även fått fler minnen av att jag sett inspelade matcher ej överdrivet säkert 1000 ggr. Att jag sett filmen VM 94 vi minns lika många gånger förstärker också mina minnen men jag lovar er att jag har så starka minnen kvar från den sommaren att det är vidrigt. Jag önskar jag skulle komma ihåg vad som hände förra sommaren och även denna, men det är knappt så jag gör det. Men tydligen måste något stort hända för att att jag ska fatta att jag ska komma ihåg det. Där blir jag lite avundsjuk på många kompisar som kommer ihåg varenda händelse från att dom var 4 år. Det skulle jag också vilja. Men jag minns istället vissa saker onödigt bra istället och detta är en sådan grej.


Jag var hos pappa idag och letade igenom en gammal låda med saker från mina yngre år. Där finner jag tidningsurklipp från 94. Jag har klippt ut alla bilder och artiklar som förhuvudtaget kan kopplas ihop med 94. Jag hade plastat in dom och förseglat dom så det inte skall förstöras, utan precis som mina minnen, leva kvar för alltid.

Och jag minns en väldigt specifik händelse från 94 som inte har med någon match att göra utan med min födelsedag...

Jag minns att jag bara önskade mig en sak och det var inte vilken sak som helst. Det var en tröja och det skulle så 11, Brolin på ryggen. På senare har jag fått veta att Farmor och Farfar åkte land och rike runt för att finna den och jag tror det var någonstans i Gävle som dom tillslut fann den. Men jag minns att jag aldrig blivit så glad någonsin. Jag sov med tröjan, jag åt med tröjan, jag tränade med den och jag levde i den. Samma tröja har hängt på mitt rum ända sedan dess och tills jag flyttade hemifrån. Då hamnade den i en kartong i källaren. Men jag vet precis vart den ligger. För då och då tar jag på mig skorna, vandrar ner i den mörka källaren, tar tröjan i handen och drömmer mig tillbaka till ett av mitt livs största ögonblick.


Jag vet inte varför jag skrev detta, men jag antar att jag ville vara mig själv för en stund..

Kankse är det också som en lite hyllning till Henrik Larsson, den siste av hjältarna!



Men trots många minnen och dom är många. Så finns det ett som slår de flesta. Jag ryser åt alla bilder och filmer från 94 men det finns inget som gör mig så spänd inombords som detta...








//Signerat Sundberg



Presentation


Det är så jag säger det...

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27 28 29
30
31
<<< Oktober 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards